Meteen naar de inhoud

Escape Room

Vandaag was het weer zo ver! Een leuke activiteit met jongeren en medewerkers van ’t Stationnetje. Deze keer een heuse escape room. De groep van 10 man werd verdeeld in twee groepen, die elk in een identieke kamer de raadsels van Da Vinci op moest lossen. Dit door middel van puzzelstukken, raadsels, sloten en andere praktische vraagstukken.

Het kernwoord voor vandaag was communicatie. Nadat de communicatie wat moeilijk verliep tijdens de rit naar Multi-escape in Leeuwarden en we allemaal een andere route zijn gereden, kwamen we uiteindelijk wel allemaal keurig op tijd. Toen we eenmaal in groepen ingedeeld en achter slot en grendel in de escape room waren, begon de communicatie pas echt belangrijk te worden. Iedereen kon een bijdrage leveren aan het ontrafelen van de codes en zo kwam uiteindelijk 1 van de 2 teams sneller uit.

Nadat iedereen ontsnapt was, waren er al meerdere geluiden dat we dit vaker moesten doen. En dat lijkt mij een heel goed plan! Het is een leuke activiteit gebleken om elkaar goed te leren kennen en lekker samen te werken naar een gemeenschappelijk doel!

Geschreven door: Gosse Hoekstra – 24/10/2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *