Meteen naar de inhoud

MDT bij 't Stationnetje

Wat houdt het in?

“Maatschappelijke diensttijd (MDT) is jouw ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker!” – Doemeemetmdt.nl

MDT gaat over je vrijwillig inzetten voor de maatschappij, het hebben van impact, en het ontwikkelen van talenten. MDT  ’t Stationnetje is opgezet voor jongeren tussen de 14 en 28 jaar die in de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Dantumadiel wonen. Al vinden wij dat iedereen welkom is.

Bij ’t Stationnetje geven jongeren  zelf invulling geven aan hun MDT. Vaak iets wat tijdens of naast school, studie of werk past, of juist in een vakantie of tussenjaar. MDT bij ’t Stationnetje is veelzijdig, creatief en inspirerend in te vullen. Van Bingo middag in het verzorgingstehuis tot het zelf opzetten van projecten met maatschappelijke thema’s zoals eenzaamheid en depressie. Het kan allemaal!
Bij ’t Stationnetje MDT staat de persoonlijke ontwikkeling, eigen regie en ideeën van de jongere centraal. Bij dit eigenaarschap wordt aangesloten, zodat wij kunnen ondersteunen om het idee van concept tot uitvoering te brengen. dit doen wij volgens de Kan wél methode. Vaak horen jongeren vooral wat er allemaal niet kan, terwijl juist het zelf experimenteren en ontdekken van onschatbare waarde is en de motivatie en zelfverzekerdheid geeft om te zijn wie je bent en te worden wie je wilt zijn. Bij ons kan werken aan welk doel dan ook daarom vooral wél.

Bij ’t Stationnetje bieden we twee vormen van MDT “reizen” aan: MDT ’t Stationnetje en MDT ’t Stationnetje gaat naar school! Voor meer info over deze MDT-vormen klik je op de titel of gebruik je de drop-down bovenin de website.

Natuurlijk kan je ook gewoon binnen lopen met je eigen idee!

Bekijk ook de website van MDT!

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT.
Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.