Meteen naar de inhoud

't Stationnetje MDT

’t Stationnetje MDT gaat over je vrijwillig inzetten voor de maatschappij, het hebben van impact en talentenontwikkeling bij jongeren tussen 14 en 30 jaar woonachtig binnen de gemeente Tytsjerksteradiel of Achtkarspelen. Jongeren kunnen zelf invulling geven aan hun MDT wat valt binnen ‘t  Stationnetje MDT. Iets wat ze tijdens of naast school, studie of werk kunnen doen of juist in een vakantie of tussenjaar. MDT binnen ’t Stationnetje is veelzijdig, creatief en inspirerend in te vullen. Van Bingo middag in het verzorgingstehuis tot het zelf opzetten van projecten met maatschappelijke thema’s zoals eenzaamheid en depressie. Het kan allemaal. Bij ’t Stationnetje MDT staat de persoonlijke ontwikkeling, eigen regie en ideeën vanuit de jongere centraal. Hierbij sluiten we aan en ondersteunen we om het idee tot  uitvoering te brengen, dit doen wij volgens de Kan wél methode.

Daarnaast brengen we vraag en aanbod samen als het gaat om maatschappelijke stage en vrijwilligerswerk in de regio. Hierin werken we o.a. samen met de vrijwilligerscentrale van KEaRN en de VO scholen in de gemeenten.
Je kunt natuurlijk ook gewoon binnen lopen met je eigen idee!

Bekijk ook de website van MDT!

“Maatschappelijke diensttijd (MDT) is jouw ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker!”

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT.
Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. ​