Ga naar de inhoud

Over ons

Het traject

Jongeren die mee willen doen bij ’t Stationnetje gaan een traject in van ongeveer 12 weken. We vragen van jongeren om ongeveer zes uren in de week aanwezig te zijn. Dit is niet voor elke jongere even haalbaar en daarom houden wij rekening met de mogelijkheden, schema’s en wensen van onze jongeren. Bij de intake wordt afgestemd wat voor de jongeren haalbaar is. De ene jongere zal 10 weken mee doen en is 10 uren in de week aanwezig terwijl een andere jongere 3 uren in de week aanwezig is en een traject van 24 weken volgt. 

In het traject ga je aan de slag met je eigen doelen in de breedste zin van het woord. Wil je weer naar school, maar kun je niet kiezen welke opleiding? Wil je weer aan het werk, maar heb je moeite met solliciteren? Of wil je misschien een eigen bedrijf starten, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Bij ’t Stationnetje kun je met elk doel terecht. 

Onze jongeren organiseren ook leuke workshops waar je vrijwillig aan mee kan doen.

Onstaan

’t Stationnetje is ontstaan met het idee om jongeren een stem te geven. Veel jongeren zijn wel ingeschreven bij de gemeente, maar zijn niet in beeld in het onderwijs en hebben geen werk. Na overleg met FNV, de gemeenten en zorgorganisaties zijn er naar schatting zo’n 350 tot 400 van deze jongeren in de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Ons uitgangspunt is dat jongeren zelf de meest cruciale rol in hun eigen ontwikkeling spelen. Eigen ideeën worden vaak niet serieus genomen en daar willen we bij ’t Stationnetje verandering in brengen.

Financiering

't Stationnetje wordt gefinancierd door twee fondsen: SNN-LEADER en ZonMw. Dankzij deze fondsen kunnen wij geld inzetten ten behoeve van de ontwikkeling van de jongeren.

Vrijwilligers

't Stationnetje kan niet zonder haar vrijwilligers. Als vrijwilliger kan je heel breed worden ingezet. Samen met ons team gaan we met je in overleg wat je graag zou willen betekenen voor ’t Stationnetje. Zo kan je bijvoorbeeld worden gekoppeld aan een jongere om ze te begeleiden in hun doelen of een luisterend oor te bieden. Maar als jij liever met de jongeren leuke workshops wilt opzetten kan dat ook, dus er is genoeg ruimte voor creativiteit.

Partners

't Stationnetje kan niet bestaan zonder haar partners. We zijn dan ook erg blij dat zowel lokale als regionale partijen met ons samenwerken. Samen zorgen we ervoor dat we de jongeren zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij het behalen van hun doelen. Zo werken we inmiddels al samen met: - Gemeente Tytsjerksteradiel - Gemeente Achtkarspelen - Kearn Welzijn - Werktijd BV - Royal Werkbedrijf - Niemand aan de Zijlijn - Aeres Buitenpost - Fit Fryslan - Vluchtelingenwerk Burgum