Ga naar de inhoud

Rapworkshop

In September 2023 hebben we met een groep een “Rap workshop” georganiseerd. Hiervoor hebben we Karst05 gevraagd of hij ons dingen kon leren en de rap wilde opnemen. De avond van de rapworkshop hebben we onze eigen studio gemaakt van ‘t stationnetje in Buitenpost. Hier kregen we tijd om met iedereen die aanwezig was ons eigen nummer te maken.
We hebben geleerd hoe we onze eigen tekst konden schrijven en hoe we dit het beste konden verwerken in een gezamenlijke rap. We hebben ook geleerd wat er allemaal bij komt kijken om een rap op te nemen. Ondanks dat er veel van ons waren die het niet heel goed konden was het wel een heel gezellige avond.


De avond was zomaar voorbij! Aan het einde van de avond hadden we achteraf toch niet genoeg tijd om de hele rap op te nemen en dat was heel jammer aangezien het gezellig was. Daarom hebben we de workshop een maand later nog een vervolg gegeven. Die avond zijn we eerst met zijn allen een hapje gaan eten en daarna zijn we weer gaan opnemen. Nu was er wel genoeg tijd zodat iedereen aan de beurt kon komen. Zelfs 2 keer als je dat wilde! Deze keer was het ook drukker dan de eerste keer.
Ondanks dat het ons eerst niet een goed plan leek, was het vet leuk en iets wat we nooit meer vergeten!

Geschreven door: Tygo Kids ( jongere ’t stationnetje )