Meteen naar de inhoud

Raze om protters

Vorige week vrijdag zijn we met een groep jongeren en collega’s naar de voorstelling Raze om protters gegaan van Tryater. We verzamelden allemaal in ’t Stationnetje en zijn met zijn allen naar It Maskelyn gelopen, waar de voorstelling was. 

De voorstelling ging over Doede, een jongen met een verstandelijke beperking en al zijn dagelijkse problemen. Humor met serieuze onderwerpen wisselden elkaar op een fijne manier af. Zo maakte het toneelstuk onderwerpen als autisme, thuiszorg op maat en echtscheiding makkelijker bespreekbaar. 

De gebruikelijke hoofdrolspeler, Raymond, heeft eerder dit jaar bij ons de improvisatie workshop geleid. Maar Raymond is pas vader geworden! Het was stiekem extra leuk geweest om hem in actie te zien. Maar Doede werd in deze voorstelling vertolkt door Eelco Venema. Gelukkig speelde hij deze rol ook alsof hij hem al jaren speelde!

Na de tijd hebben we onze eigen ervaringen met deze onderwerpen nog uitvoerig besproken in ons eigen Stationnetje. Het deed genoeg stof tot nadenken opwaaien!om te bewerken.

 

Geschreven door: Gosse Hoekstra – 22/11/2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *